7. ledna 2021 – Tisková zpráva z tiskové konference Chcípl Pes

1. Naše uskupení Chcípl Pes je zcela apolitické s jasným cílem otevřít Česko a pomoci podnikatelům, živnostníků a osobám postiženými chaotickými vládními protipandemickými opatřeními. Dalším hlavním cílem je chránit občanská práva a svobodu podnikání. Nejsme žádní antibabišovci. Nečinnost opozice a chaotické jednání vlády prostě stvořilo skupinu Chcípl Pes se jmény jako jsou Jakub Olbert ze Šeberáku, David Biksadský z Tátova Obýváku, Jiří Janeček z pivovaru Malý Janek z Jinec. Postupně se tato skupina rozrostla o 1000 podniků z celé České republiky a získala podporovatele z řad osobností jako je např. Daniel Landa.

2. Dne 10.1. 2021 se uskuteční demonstrace za Otevřené Česko na Staroměstském náměstí od 14:00 hod.. Na této demonstraci vyhlásíme otevření České republiky. Nebudeme respektovat vládní opatření, která nefungují, ale naopak zapříčinila daleko vražednější pandemii chudoby, nezaměstnanosti, krachujících firem a nevzdělanosti. Celou demonstraci budou moderovat David Biksadský a Jan Dočekal. Vystoupí zde mimo jiné  Jakub Olbert, Pavel Macek, Jiří Mika, Matěj Gregor, MUDr. Mirek Havrda, Libor Vondráček, Jiří Janeček, Dan Landa a další hosté.

Apelujeme na všechny účastníky demonstrace i podnikatele, kteří otevřou své podniky, aby dodržovali hygienická nařízení ohledně dezinfekcí i nošení roušek.

3. Nové záchranné balíčky pro podnikatele představené panem ministrem Karlem Havlíčkem dne 4.1. 2021 chápeme jako reakci na naše volání o záchranu malých a středních podnikatelů a živnostníků v ČR. Bohužel však nepokrývají všechny podnikatele např. provozovatele lyžařských areálů, podnikatele, kteří již zkrachovali i nové společnosti.

Jsme rádi, že nás ministr Karel Havlíček přizval 13.1. k online jednání  za účasti asociací AHR a AMSP. Na jednání půjdeme s návrhem na zrušení všech kompenzačních balíčků. Budeme požadovat 70% tržeb z minulého období. Systém 70% je na zpracování a kontrolu jednodušší, přehlednější a tím i levnější. Z této částky jsme připraveni odečíst tržby, které generujeme i při polouzavřeném provozu, a odečíst všechny finanční prostředky, které podnikatelé již získali. Budeme požadovat zrušení restriktivních podmínek typu bezdlužnost státu atd.. Nechť si tento dluh stát odečte od poskytnuté pomoci. Tento postup musí být i u společností, které již nepřežily vládní protiepidemická opatření a zbyly jim jen dluhy. Samostatnou kapitolou jsou nové společnosti a lidé, kteří zahájili své podnikání až v tomto roce. Pro ty budeme požadovat samostatný program na pokrytí nákladů a tržeb ve výši minimální mzdy.

4. Nedokážeme  si představit, že bychom omezovali někomu jeho osobní svobodu na základě toho, zda je či není očkován na covid- 19 i na jakoukoliv jinou nemoc. Je přímo v rozporu s listinou základních práv a svobod, aby mohli chodit do restaurací, hotelů a obchodů pouze lidé, kteří splňují vládní požadavky? Vytváří se zde snad skupina poslušných občanů s privilegii? Nebo to chce vláda dotáhnout až k absurdní situaci, že k volbám pustí pouze očkované a otestované ovečky? Vláda se snaží rozdělit společnost a proti tomu musíme říci jasné NE!

2 komentářů

1. Děkuji za shrnutí situace a postoj, vyjádřený v tiskové zprávě. Jsem vzdělána v genetice, molekulární biologii, a 25 let aktivně buduji svoje zdraví, a přebírám za něj zodpovědnost, stejně jako za činnost, kterou se živím.
    Můj postoj je jasný – musíme se postarat o sebe sami. Spolu, ale sami převzít zodpovědnost. Vláda to neudělala 9 měsíců a těžko to udělá v budoucnosti. Cíl jejich opatření neznám. Ale pokud opatření a jejich výsledky pozoruji – provedená opatření nemají žádné pozitivní výsledky pro zdraví lidu. Proto je nepovažuji za adekvátní vzhledem k onemocnění covid a nepovažuji za nutné je plnit.
    S obrovskými díky za Vaši iniciativu!

2. Dobrý den,
    Jen chci poprosit ,pokud budou manifestace a podobné akce pokud je možné,aby byly přes víkend.prijedeme podpořit z Moravy, teď jsme byli 10.1.v Praze,bylo to úžasné,bylo nás cca 2 vagónky.snazime se i tady v Ostravě, lidi pomalu začínají pročítat, děkujeme a pokud můžeme pomoci dejte vědět Palicová Blanka

Přidat komentář